07 tra 2020

ZA VIŠE OD 1000 KLIJENATA HBOR-a VEĆ OMOGUĆEN MORATORIJ

Zbog negativnih posljedica koje će pandemija COVID – 19 imati na razinu gospodarske aktivnosti, za očekivati je kako će u ovoj godini veliki dio gospodarstvenika trebati dodatna sredstva kako bi očuvali likvidnost i radna mjesta.

Stoga je HBOR svojim klijentima kojima je kredit odobren izravno već omogućio moratorij u trajanju od 1. travnja 2020. do 30. lipnja 2020. godine, za neplaćene obveze dospjele od 1. ožujka 2020. do 30. lipnja 2020. godine. Ako negativan utjecaj pandemije na gospodarstvo potraje dulje, postoji mogućnost produljenja razdoblja moratorija. Do sada je moratorij omogućen za više od 1000 klijenata HBOR-a koji su obaviješteni o ovoj mogućnosti.

Klijenti kojima je kredit HBOR-a odobren putem poslovnih banaka sa zahtjevom za moratorij trebaju se obratiti svojoj poslovnoj banci. HBOR je spreman podržati svaki zahtjev za moratorij klijenata kojima je kredit iz programa HBOR-a odobren putem poslovne banke ili modelom podjele rizika.

Klijentima je omogućeno i reprogramiranje postojećih kreditnih obveza prema HBOR-u. Reprogramom se može odobriti produljenje rokova korištenja, počeka i otplate kredita za šest mjeseci. Sa svakim klijentom individualno će se dogovarati reprogramiranje obveza sukladno njegovom otplatnom potencijalu. Zahtjev za reprogramiranje klijenti trebaju podnijeti poslovnoj banci ili HBOR-u, ovisno o načinu odobrenja postojećeg kredita.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci