27 ožu 2020

OBAVIJEST MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: DOZVOLJEN RAD SPECIJALIZIRANIM TRGOVINAMA U SKLOPU TRŽNICA

U okolnostima epidemije bolesti COVID – 19 te provedbe protuepidemijskih mjera zaštite zdravlja ljudi, poljoprivrednicima je iznimno otežano poslovanje i planiranje proizvodnje.

S obzirom na mnogobrojne upite poljoprivrednih proizvođača i proizvođača hrane u Republici Hrvatskoj koji imaju prodavaonice i kioske na prostoru tržnica, a s ciljem osiguranja opstojnosti hrvatske proizvodnje i opskrbe krajnjih potrošača, Ministarstvo poljoprivrede omogućiti će uz strogu primjenu protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja, nastavak proizvodnje odnosno plasmana proizvoda na jedan znatan dio domaćeg tržišta.

Predmetnom odlukom Stožera civilne zaštite RH dozvoljen je rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje.

Pritom je izuzetno važno napomenuti da je zdravlje ljudi glavni cilj i nemjerljiv kriterij općeg poslovanja. Mjere kontrole i sprječavanja širenja bolesti u narednom razdoblju mijenjat će se ovisno o epidemiološkoj situaciji te je iz tog razloga za sve odgovorne poljoprivredne proizvođače i subjekte u poslovanju s hranom nužno konstantno praćenje preporuka i redovitih zdravstvenih priopćenja Stožera civilne zaštite RH, kao i strogo pridržavanje svih mjera i preporuka.

Više o navedenome možete pronaći na slijedećem linku: https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/dozvoljen-rad-specijaliziranim-trgovinama-u-sklopu-trznica/3930

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci