25 ožu 2020

USPJEŠNA SURADNJA OPĆINE LEGRAD I RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ – PRIJAVLJEN PROJEKT „POMOĆ JE MOĆ“ VRIJEDAN 1,7 MILIJUNA KUNA

U okviru projekta “UZ PORU PO POTPORU“, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije nastavlja i dalje pružati stručnu pomoć svim javnopravnim tijelima s područja KKŽ u pripremi i provedbi EU projekata. U suradnji s Općinom Legrad kao nositeljem projekta i općinama Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centrom za socijalnu skrb Koprivnica i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac danas je prijavljen projekt POMOĆ JE MOĆ ukupne vrijednosti 1.701.524,40 kuna.

Projekt je prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” te uključuje još 8 partnera s područja Koprivničko-križevačke županije.

Opći cilj projekta „POMOĆ JE MOĆ“ je omogućiti ženama s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području 6 jedinica lokalne samouprave u Koprivničko-križevačkoj županiji. Projektom je predviđeno zapošljavanje ukupno 15 nezaposlenih žena koje će se brinuti o najmanje 90 korisnika – starijih i nemoćnih osoba na području 6 Općina. Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci, od čega će žene kao članice ciljane skupine raditi 12 mjeseci, dok će prvih 6 mjeseci projekta imati priliku polaziti edukacije koje će omogućiti jačanje njihovih kompetencija.

Prijavitelj projekta je Općina Legrad, dok su projektni partneri Općine Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac, Koprivnički Ivanec te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Đurđevac kao obavezni partneri.

U okviru projekta UZ PORU PO POTPORU Razvojna agencija PORA KKŽ trenutno pruža stručnu pomoć korisnicima s područja Koprivničko-križevačke županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih EU sredstvima. Ističemo da trenutno iz istoimenog projekta Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi desetak projekata financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te u pripremi desetak projekata za prijavu na ESI fondove, dok se pred potpisom Ugovora trenutno nalazi 6 projekata koji će se u slijedećem periodu provoditi na području Koprivničko-križevačke županije, a sufinancirani su EU sredstvima. Za sve njih je Razvojna agencija PORA KKŽ pružala i nastavlja pružati stručnu pomoć u njihovoj provedbi.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci