23 ožu 2020

POSTUPCI I MJERE OČUVANJA RADNIH MJESTA USLIJED KRIZE UZROKOVANE EPIDEMIJOM KORONAVIRUSA – BESPLATNI WEBINAR

S ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19, Hrvatski zavod za zapošljavanje je utvrdio kriterije, uvjete i način ostvarivanja prava na potporu poslodavcima u visini tri minimalne plaće.

Počevši od 23. ožujka 2020. godine. poslodavci koji ispunjavaju propisane uvjete mogu Zavodu za zapošljavanje podnijeti zahtjev za ostvarivanje potpore na propisanom obrascu.

Potpore će se dodjeljivati počevši od plaće za ožujak, dok će isplata za ožujak biti do 15. travnja 2020. godine. Uz Zahtjev je potrebno priložiti Popis radnika za koje se traži potpora, Popis radnika za koje se  već koriste mjere aktivne politike zapošljavanja i Izjavu o točnosti podataka i razlozima korištenja potpore.

Detaljne  informacije možete vidjeti na stranicama Zavoda za zapošljavanje http://mjere.hr/mjere/potpore-ocuvanje-radnih-mjesta/.

Slijedom nastale nepovoljne situacije za zdravlje i sigurnost ljudi, a posljedično tome i negativnom utjecaju na gospodarstvo Republike Hrvatske, Udruga Hrvatski računovođa – RRiF, pripremio je webinar u kojem je naveden normativni okvir postupanja poslodavaca usmjerenih na očuvanje radnih mjesta u uvjetima smanjene gospodarske aktivnosti uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Webinar je dostupan OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci