26 velj 2020

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE POSEBNIH PROGRAMA NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI HRVATSKOJ U 2020. GODINI

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj u 2020. godini i to prema sljedećim grupama:

  • Stručno usavršavanje odgojitelja te učitelja i nastavnika koji izvode nastavu na jeziku i pismu nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama;
  • Održavanje literarnih, dramskih i drugih izvannastavnih aktivnosti te drugi oblici školovanja  učenika na jeziku i pismu nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama;
  • Natjecanje učenika pripadnika nacionalnih manjina u osnovnim i srednjim školama (pisanom, likovnom stvaralaštvu i slično);
  • Manifestacije obilježavanja značajnih datuma za nacionalne manjine;
  • Tiskanje časopisa, brošura i knjiga koje pomažu promociji jezika nacionalne manjine te se koriste u svrhe edukacije učenika osnovnih i srednjih škola.

Prihvatljivi prijavitelji su sve zainteresirane udruge i ustanove čije je djelovanje usmjereno na: odgoj i obrazovanje djece i mladih pripadnika nacionalnih manjina i/ili na stručno usavršavanje odgojitelja, učitelja i nastavnika koji izvode nastavu na jeziku i pismu nacionalne manjine i/ili organizaciju manifestacija obilježavanja značajnih datuma za nacionalne manjine i/ili izdavačku djelatnost vezano uz tematiku nacionalnih manjina ovisno o grupi na koju se prijavitelj prijavljuje.

Vrijednost Javnoga poziva je 300.000,00 kuna. Ukupna vrijednost Javnoga poziva podijeljena je na indikativne vrijednosti prema predviđenim grupama i to kako slijedi:

  • Grupa a) iznosi 95.000,00 kuna, a najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom posebnom programu u sklopu ove Grupe je 25.000,00 kuna.
  • Grupa b) iznosi 70.000,00 kuna, a najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom posebnom programu u sklopu ove Grupe je 12.500,00 kuna.
  • Grupa c) iznosi 22.000,00 kuna, a najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom posebnom programu u sklopu ove Grupe je 8.000,00 kuna.
  • Grupa d) iznosi 60.000,00 kuna, a najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom posebnom programu u sklopu ove Grupe je 20.000,00 kuna.
  • Grupa e) iznosi 53.000,00 kuna, a najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom posebnom programu u sklopu ove Grupe je 15.000,00 kuna.

Prijave na Javni poziv podnose se do 13. travnja 2020. godine.

Više informacija o navedenom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci