12 velj 2020

ŽUPANIJSKOM ZAVODU ZA HITNU MEDICINU ZA PROJEKT „DANAS UČIMO – SUTRA SPAŠAVAMO!“ DODIJELJENO POLA MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH SREDSTAVA

U Velikoj dvorani  Ministarstva zdravstva u utorak 11. veljače održana je treća svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 1“. Na svečanosti kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, uručeno je 16 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 13,5 milijuna kuna. Među uspješnim prijaviteljima projekata je i županijski Zavod za hitnu medicinu koji je za projekt „Danas učimo – sutra spašavamo!“ ukupne vrijednosti 505.813 kuna osigurao 100 postotno financiranje troškova.

Na svečanosti prigodnim riječima prisutnima su se uvodno obratili ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Dragan Jelić, nakon čega je upriličeno uručivanje ugovora uspješnim prijaviteljima.

Projekt „Danas učimo – sutra spašavamo!“ za koji je dobiveno nešto više od pola milijuna kuna bespovratnih sredstava  nastao je uspješnom suradnjom Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, a njime će se kroz 18 mjeseci educirati zdravstveni djelatnici  županijskog Zavoda za hitnu medicinu o promociji zdravlja i prevenciji bolesti kroz provedbu naprednog trauma tečaja, edukacije o naprednom održavanju života te edukacije o naprednom održavanju života djece i novorođenčadi.  Provedbom svih projektnih aktivnosti  uvelike će se doprinijeti promociji zdravlja i podizanju kvalitete zdravstvenih usluga na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci