29 sij 2020

ODRŽANA RADIONICA „PROVEDBA EU PROJEKATA S NAGLASKOM NA RAČUNOVODSTVENI ASPEKT“

U okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. siječnja 2020. godine u organizaciji Razvojne agencije PORE KKŽ održana je radionica „Provedba EU projekata s naglaskom na računovodstveni aspekt“ namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih institucija te ostalih javnopravnih tijela s područja Koprivničko-križevačke županije. Cilj radionice je jačanje kapaciteta zaposlenika jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih institucija te ostalih javnopravnih tijela s područja Koprivničko-križevačke županije iz područja EU fondova.

Radionici je prisustvovalo 20-ak sudionika koji su na istoj imali priliku naučiti sve detalje vezane uz provedbu EU projekata od samog potpisa ugovora, pripreme početnog zahtjeva za nadoknadnom sredstava, izrade plana nabave, pripreme zahtjeva za isplatom predujma pa sve do provedbe postupaka javne nabave i financijskih korekcija u provedbi projekta. Drugi dan bio je rezerviran za prezentaciju izrade Zahtjeva za nadoknadom sredstava odnosno kvartalnih izvješća te računovodstveno evidentiranje troškova nastalih u projektu, a sve je bilo potkrijepljeno i praktičnim primjerima.

Podsjećamo da je projekt „UZ PORU PO POTPORU“ u iznosu od 20.016.687,79 kn odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora, a navedena radionica je prva u nizu radionica koje će biti organizirane za jačanje kapaciteta zaposlenika jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih institucija te ostalih javnopravnih tijela s područja Koprivničko-križevačke županije iz područja EU fondova.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci