23 sij 2020

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA OBJAVILO NATJEČAJ ZA PRIJAVU PROJEKATA ZDRAVSTVENIH ORGANIZACIJA U SURADNJI S UDRUGAMA U RH ZA DODJELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA U OKVIRU RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA IZ DIJELA PRIHODA OD IGARA NA SREĆU

Ministarstvo zdravstva objavilo je natječaj za prijavu zdravstvenih organizacija u suradnji s udrugama u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2020. godinu.

Opći cilj Natječaja je suzbijanje i sprječavanje pojave ovisnosti među djecom i mladima te rizično ponašanje djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti kao i unaprjeđenje provedbe projekata liječenja ovisnika i pojavnosti zaraznih bolesti u populaciji ovisnika i osoba s rizičnim ponašanjem.

Predviđeno trajanje provedbe projekta je maksimalno 12 mjeseci. Po ovom Natječaju financirat će se jednogodišnji projekti koji će se provoditi u vremenskom razdoblju od 01. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 7.000.000,00 kuna,

Za projekte zdravstvenih organizacija u području prioriteta ZO-1. (projekti koje provode zdravstvene organizacije u suradnji s udrugama) najmanji iznos koji se može odobriti za pojedini projekt je 50.000,00 kn, a maksimalni 1.200.000,00 kn.

Rok za dostavu prijava je 17. veljače 2020. godine.

Više informacija potražite ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci