02 pro 2019

OBJAVLJEN POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA USMJERENIH SMANJENJU I PREVENCIJI SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI TE SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU I INTEGRACIJI SOCIJALNO OSJETLJIVIH SKUPINA ZA 2019./2020. GODINU

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2019./2020. godinu.

Opći cilj Programa je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji u život zajednice ranjivih socijalno osjetljivih skupina odnosno smanjiti i prevenirati socijalnu isključenost. Posebni ciljevi poziva su uspostaviti koordinirani sustav potpore socijalno osjetljivim skupinama i osigurati regionalnu ujednačenost projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj.

Poziv za financiranje projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina podijeljen je na zasebna prioritetna područja:

– projekti usmjereni smanjenju socijalne isključenosti pripadnika romske zajednice,

– projekti usmjereni osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom,

– projekti i programi usmjereni beskućnicima,

– projekti usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu bivših zatvorenika – osoba koje su otpuštene s izdržavanja kazne zatvora i članova njihovih obitelji.

Ukupna planirana vrijednost Poziva je 6.500.000,00 kuna, a jedan prijavitelj može se prijaviti na najviše dva prioritetna područja.

Rok za slanje prijave Programa/Projekata je 30. prosinca 2019. godine.

Više informacija o Programu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci