28 lis 2019

PREDSTAVNICE RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ PRISUSTVOVALE POTPISIVANJU UGOVORA ZA IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA U KALINOVCU

U Općini Kalinovac u petak 25. listopada 2019. godine održano je potpisivanje ugovora s izvođačima radova za izgradnju Dječjeg vrtića u Kalinovcu. Projekt  „Izgradnja javne građevine – Dječjeg vrtića u Kalinovcu“ odobren je u okviru Operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u provedbi Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, direktor tvrtke Zajednica ponuditelja Novi stan d.o.o. Dragutin Kostanjšek i direktorica tvrtke Detmers kontejner d.o.o Maja Barišić. Potpisivanju su nazočili i pročelnica Općine Kalinovac Ana-Marija Mađerić i predsjednik Općinskog Vijeća Općine Kalinovac Mladen Orešić te ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić s voditeljicom Odjela za razvojne projekte Senadom Ranilović.

Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić kapaciteta za 54-ero djece jasličke i predškolske dobi. Uz prostorije za obavljanje odgojno-obrazovnog sadržaja izgradit će se i prateće prostorije potrebne za ugodan boravak djece u vrtiću.

Ukupna vrijednost projekta je 8.028.124,14 HRK, a visina potpore iznosi 7.008.885,01 HRK.

Razvojna agencija PORA KKŽ je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta. Navedene aktivnosti realizirane su u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“. Daljnju potporu Općini Kalinovac u provedbi projektnih aktivnosti Razvojna agencija PORA KKŽ pružati će u sklopu projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

 

 „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“
„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije“
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci