26 ruj 2019

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU POTICANJA OBRAZOVANJA KADROVA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U 2019. GODINI „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za sudjelovanje u programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2019. godini „STIPENDIJE“. Javni poziv upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj Programa je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu odnosno poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Prihvatljivi korisnici su učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Učenici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini. Studenti prve godine imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. listopada do 30. lipnja u akademskoj godini. Studenti ostalih godina imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini.

Partneri Ministarstvu u provedbi projekta mogu biti:

  • Pravne osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi ili turističkoj agenciji;
  • Županijske obrtničke komore.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno. Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije, a partner drugih 50%.

Zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava potrebno je dostaviti na adresu Ministarstva turizma Republike Hrvatske najkasnije do 25. studenoga  2019. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci