11 ruj 2019

OTVORENI JAVNI POZIV ZA PROJEKT „NAUKOVANJE U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“ ZA 2019. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu.

Otvoreni javni poziv namijenjen je za poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Namjena sredstava je za:

  • troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na naukovanju,
  • naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje,
  • nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna.

Prijave se zaprimaju od 10.09.2019. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15.11.2019. godine.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte.

Upiti u svezi prijava na Otvoreni javni poziv dostavljaju se isključivo u razdoblju zaprimanja prijava, odnosno od 10. rujna do 15. studenoga 2019. godine putem elektroničke pošte na adresu: [email protected].

Sve informacije o projektu te popis tražene dokumentacije dostupne su OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci