19 srp 2019

MINISTARSTVO KULTURE NAJAVLJUJE POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2020. GODINU

Ministarstvo kulture najavljuje Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Kako bi se prijaviteljima omogućila potpuna javna usluga kroz sustav e-prijavnice bez potrebe podnošenja i slanja papirnatih dokumenata te smanjili administrativni troškovi, Ministarstvo kulture u potpunosti je digitaliziralo postupak. Novim načinom postupak će se pojednostaviti i ubrzat će se procedura prijave na natječaj, obrada i evaluacija e-prijavnica te sam proces donošenja odluka.

Osim velikih ušteda u administrativnim troškovima, uvođenjem novog sustava očekuje se i ranija objava rezultata svih natječaja, postupka ugovaranja i izvještavanja. Rezultati natječaja za 2020. godinu za sva područja kulture bit će poznati najkasnije početkom 2020. godine, odmah po donošenju državnog proračuna.

Novosti u prijavi na natječaj

Prijave će se podnositi isključivo elektroničkim putem kroz e-pisarnicu dostupnu na mrežnim stranicama Ministarstva kulture, gdje će se nalaziti i sve potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem.

Važno je napomenuti kako će za popunjavanje e-prijavnice biti potrebna autentifikacija kroz osobni korisnički pretinac sustava e-Građanin. Stoga se svaka osoba koja će ispunjavati prijavnicu bilo za fizičku ili pravnu osobu treba registrirati u sustav e-Građanin minimalne sigurnosne razine 2 (Upute kako postati e-Građanin možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html?). Novost je i digitalna pohrana propisane popratne dokumentacije, koju će trebati skenirati i pohraniti digitalno u samu e-prijavnicu.

Ministarstvo poziva sve potencijalne prijavitelje da u sljedećim tjednima prate web stranice i Facebook Ministarstva kulture na kojima će objavljivati vijesti i informacije o postupku prijave kao i sve druge informacije vezane uz ovogodišnji Javni poziv.

Informacije su dostupne na sljedećoj poveznici: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23325.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci