09 srp 2019

ODRŽAN SASTANAK ŽUPANA I REGIONALNIH KOORDINATORA U MINISTARSTVU REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

U ponedjeljak 8. srpnja u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak ministrice Gabrijele Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima oko tema Nacionalne razvojne strategije 2030. – strateškog planiranje i registra projekata, problematike oko sklapanja novih razvojnih sporazuma te osiguranih 406 milijuna kuna tehničke pomoći za regionalne koordinatore do kraja ovog programskog razdoblja. Sastanku su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

Na sastanku su prezentirani iznosi nacionalnih ulaganja u regionalni razvoj u razdoblju od četiri godine  te utvrđeni dugoročni i srednjoročni akti strateškog planiranja relevantni za korištenje EU fondova za teritorijalni razvoj u financijskoj perspektivi EU 2021. – 2027., Nacionalna razvojna strategija 2030. i Strategija regionalnoga razvoja kao nacionalna regulativa te teritorijalne strategije i drugi teritorijalni instrumenti kao poveznica sa što efikasnijom apsorpcijom EU sredstava.

Ministrica Žalac izvijestila je župane, njihove zamjenike i koordinatore o stanju korištenja europskih fondova i raspisanih natječaja te naglasila kako će se strateški projekti regionalnog razvoja odnositi na projekte integriranih teritorijalnih ulaganja kojima se provodi teritorijalna strategija s ciljem jačanje regionalne konkurentnosti kroz specijalizaciju i unaprjeđenje pozicije regionalnog gospodarstva.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci