19 lip 2019

RADNA SKUPINA ZA IZRADU I IZVJEŠTAVANJE O PROVEDBI RAZVOJNOG PROGRAMA ZA MLADE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE OD 2021. DO 2027. GODINE RASPRAVLJALA O NACRTU SWOT ANALIZE

Dana 19. lipnja 2019. godine u dvorani Koprivničko-križevačke županije održan je treći sastanak Radne skupine za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Na početku sastanka razgovaralo se o Nacrtu Analize stanja Razvojnog programa za mlade te  izvršenim aktivnostima na izradi navedenog Programa. U nastavku je predstavljena SWOT analiza koja sadrži sljedeća područja: Zapošljavanje i poduzetništvo, Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Aktivno sudjelovanje i socijalna uključenost, Kultura i mladi, Zdravlje i zdravstvena zaštita, Ruralna područja te Održivi razvoj, europsko i globalno okruženje. Zatim je održana konstruktivna rasprava.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se očitovanja na Nacrt SWOT analize dostave u Razvojnu agenciju PORU KKŽ do kraja lipnja 2019. godine, a sljedeći sastanak Radne skupine na temu ciljeva Programa planiran je za početak srpnja 2019. godine.

Izrada Razvojnog programa za mlade jedna je od aktivnosti koja se provodi u okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ čiji nositelj je Koprivničko-križevačka županija. Partner u projektu je Centar za mlade Križevci. Projekt je odobren u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu. Vrijednost projekta iznosi 98.046,48 kuna, od čega 61.000,00 kuna sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci