06 lip 2019

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU JEDNOKRATNIH FINANCIJSKIH PODRŠKI ZA 2019. GODINU MINISTARSTVA ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu.

Cilj Natječaja je financijska potpora aktivnostima iz područja socijalne skrbi za koje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. godine nije planiralo ni raspisalo natječaje.

U skladu s Natječajem, prijave za dodjelu jednokratne financijske podrške mogu biti za sljedeća prioritetna područja:

  • Unapređenje i razvoj socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti socijalno osjetljivih skupina
  • Organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama.

 

Prihvatljivim prijaviteljima smatraju se:

  • Udruge osnovane temeljem Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 74/14 i 70/17) i upisane u Registar udruga, vjerske zajednice koje djeluju kao pravne osobe i osnovane u skladu sa Zakonom o pravnom položaju vjerskih zajednica (Narodne novine, broj 83/02) te upisane u Registar vjerskih zajednica, kao i druge neprofitne pravne osobe upisane u odgovarajući upisnik
  • Svi prijavitelji moraju biti upisani u Registar neprofitnih organizacija te udovoljavati uvjetima ovoga Natječaja.

Za financiranje u okviru ovog Natječaja raspoloživ je iznos od 5.000.000,00 kuna, a okvirni broj podrški koji se planira financirati je 80-150.

Rok za podnošenje prijava na ovaj Natječaj je 15. srpnja 2019. godine.

Prijavitelju se može u okviru Natječaja odobriti samo jedna financijska podrška.

Upute za prijavitelje u kojima su definirane sve odredbe vezane uz pripremu i dostavu prijave na Natječaj, dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (www.mdomsp.hr).

Prijava se provodi isključivo preko sustava www.financijskepodrske.hr, a ovjeren i potpisan dokument o verifikaciji postavljene dokumentacije dostavlja se putem pošte na adresu:

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Trg Nevenke Topalušić 1

10000, Zagreb.

Sva pitanja vezana uz Natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: [email protected] zaključno do 1. srpnja 2019. godine.

Sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://mdomsp.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-udruge-zaposljavanje-eu-fondovi/udruge-1698/natjecaji-u-2019-godini/natjecaj-za-dodjelu-jednokratnih-financijskih-podrski-za-2019-godinu/10985.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci