20 svi 2019

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „RECIKLAŽNO DVORIŠTE LEGRAD“

Dana 20. svibnja 2019. godine održana je početna konferencija projekta „Reciklažno dvorište Legrad“ financiranog iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala je u pripremi projektnog prijedloga te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao potpora općini Legrad tijekom cjelokupne provedbe projekta.

U uvodnom dijelu početne konferencije prisutnima su se obratili načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, ravnateljica PORE Regionalne razvoje agencije Koprivničko-Križevačke županije Melita Birčić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Nakon uvodnih riječi voditeljica Odjela za razvojne projekte Razvojne agencije PORE KKŽ, Senada Ranilović prezentirala je svrhu i ciljeve projekta.

Projektom „Reciklažno dvorište Legrad“ nastoje se povećati stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagališta s posebnom pažnjom na povećanje recikliranog papira, metala, stakla, plastike i tekstila u svrhu zaštite okoliša i održivosti resursa. Navedeni ciljevi ostvarit će se  izgradnjom novog reciklažnog dvorišta te nabavom posebne opreme. Tijekom provedbe projekta organizirati će se informativno-obrazovne aktivnosti za javnost vezane na korištenje reciklažnog dvorišta i pravilno odvajanje otpada.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.916.862,26 kuna od čega je osigurano 1.612.288,82 kuna bespovratnih sredstava.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci