15 svi 2019

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE DJEČJEG VRTIĆA FIJOLICA U NOVIGRADU PODRAVSKOM

Dana 14. svibnja 2019. godine u prostorima Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom održana je završna konferencija projekta Energetske obnove Dječjeg vrtića. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Nositelj projekta je Općina Novigrad Podravski, a ukupna vrijednost projekta je 703.987,70 kn, od čega je 448.277,99 kn (63,8%) sufinancirano europskim sredstvima.  Projekt je trajao tijekom cijele 2018. godine, dok je većina radova na samoj energetskoj obnovi izvedena krajem 2018. i početkom 2019. godine. Radovi su uključivali fasadu, zamjenu stolarije i ugradnju nove rasvjete, čime se objekt nakon završetka radova svrstava u energetski razred C te će se također ostvariti i znatne uštede u potrošnji toplinske energije.

Svim prisutnima obratili su se načelnik Općine Zdravko Brljek, zatim zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, Vedran Petrović ispred tvrtke Petgrad d.o.o. kao projektant, Stjepan Njegač ispred tvrtke Mod d.o.o. kao izvođač radova i Senada Ranilović ispred PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Nakon uvodnih riječi djeca srednje i starije vrtićke skupine održala su i prigodan program.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je u pripremi ovog projekta kao stručna i savjetodavna pomoć, a u okviru provedbe programa Jačanja kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci