08 svi 2019

U OKVIRU PROJEKTA „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ DODIJELJENO 390 TISUĆA KUNA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE ŽENA I MLADIH

U srijedu, 08. svibnja 2019. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za samozapošljavanje žena i mladih do 29 godina odobrenih u okviru provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“.

Svečanom potpisivanju Ugovora nazočili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, viša savjetnica za gospodarstvo i javnu nabavu Jasna Sabolić, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić, voditeljica projekta „Partnerstvo za sve 2“ Mateja Lončar, korisnici bespovratnih sredstava i predstavnici medija.

Uvodnim govorom prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je istaknuo kako je putem Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje žena i mladih dodijeljeno 13 potpora u iznosu od 30 tisuća kuna ili ukupno 390 tisuća kuna. Napomenuo je kako je dvoje korisnika još u procesu registracije gospodarskog subjekta te će s njima Ugovori biti potpisani naknadno. Također je rekao kako će se otvaranjem novih poduzeća i obrta zaposliti ukupno 20-ak osoba što će između ostaloga doprinijeti i jačanju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić predstavila je projekt i provedene aktivnosti svih partnera, aktivnosti koje su u tijeku kao i planirane aktivnosti. Istaknula je kako je dosad na radionicama za samozapošljavanje, IT Boot campu, mentoriranju i edukacijama Kluba za zapošljavanje sudjelovalo preko 70 nezaposlenih osoba. Korisnicima bespovratnih sredstava čestitala je na pokretanju vlastitog poslovanja te im poželjela puno uspjeha u svijetu poduzetništva.   

Prije samog potpisivanja Ugovora župan Darko Koren čestitao je korisnicima na ulasku u poduzetništvo te istaknuo kako će Koprivničko-križevačka županija i u budućnosti nastaviti poticati razvoj malog poduzetništva pružanjem savjetodavne i financijske podrške.

U ime korisnika potpora Kristina Kovačić zahvalila je na stečenom znanju i financijskoj podršci pruženoj od strane Razvojne agencije PORE KKŽ i Koprivničko-križevačke županije.

Projekt „Partnerstvo za sve 2“ odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta  iznosi 1.999.427,02 kuna uz sufinanciranje od strane EU od 99,08%. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, dok su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Koprivnički poduzetnik d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci