01 ožu 2019

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 01. ožujka 2019. godine u prostorima Razvojne agencije PORA KKŽ održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ). 

Sastanku koji je organizirala Razvojna agencija PORA KKŽ odazvali su se predstavnici LAGOVA: „PODRAVINA“, „PRIGORJE“, „PRIZAG“ i „MURA-DRAVA“.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila ravnateljica Razvojne agencije PORA KKŽ, Melita Birčić koja je svima poželjela dobrodošlicu i zamolila predstavnike LAG-ova da pruže kratki osvrt na realizirane aktivnosti u protekloj godini, kao i aktivnosti LAG-ova vezano uz buduće natječaje, osobito natječaja za provedbu podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« – provedba tipa operacije 19.3.1. »Priprema aktivnosti projekta suradnje«, u okviru mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.  

Nakon toga uslijedile su najvažnije informacije o kratkom opskrbnom lancu Koprivničko-križevačke županije (skraćeno: KOL KKŽ) koji je  osnovan u sklopu projekta Agrishort financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a u kojem je jedan od partnera u projektu bila i Razvojna agencija PORA KKŽ.

Ravnateljica Razvojne agencije PORA KKŽ sudionicima sastanka ukratko je predstavila i najvažnije informacije vezane uz aktualni natječaj  INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., kao i mogućnosti za uspostavu novih suradnji po aktualnim i budućim projektima i natječajima.  

Na kraju sastanka svi dionici su  izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želju za novim zajedničkim aktivnostima.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci