21 velj 2019

U PEČUHU ODRŽAN „BARANYA BUSINESS FORUM“

U organizaciji Županije Baranya, dana 20. veljače 2019. godine u  Pečuhu je održan gospodarski forum pod nazivom „Baranya Business Forum“ na kojem su sudjelovali predstavnici političkog života Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te više od 120 gospodarstvenika triju zemalja.

Riječ je o drugom trilateralnom susretu, prvi je održan krajem prošle godine u Sarajevu, na kojem gospodarstvenici imaju priliku uspostaviti kontakte te ostvariti međusobnu suradnju. 

Gospodarski forum otvorio je Zoltan Madaras, župan Županije Baranya koji je tom prilikom istaknuo kako su zajednički izazovi u gospodarstvu ujedno i prilika za zajednički napredak jer gospodarstvo svih triju država teži sličnom smjeru razvoja te potaknuo poduzetnike da što više surađuju.

Nakon njega, prisutnima su se obratili predstavnik mađarskog parlamenta Erik Taki, generalni konzul RH u Pečuhu Drago Horvat, župan Osiječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Vlade Hercegovačko-Neretvanske županije Nevenko Herceg i veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić. Svi oni poželjeli su prisutnim poduzetnicima mnogo uspjeha u radu i što više investicija.

Nakon pozdravnih govora, gospođa Andrea Kakas, programski menadžer Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska održala je prezentaciju Programa B Light – Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020., kojim se sufinancira suradnja malih i srednjih poduzeća iz prekograničnog područja.

Ova prezentacija bila je ujedno i uvod u B2B poslovne susrete poduzetnike.

Ispred Koprivničko-križevačke županije, Forumu je nazočio zamjenik župana Darko Sobota zajedno s predstavnicima PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te slijedećim tvrtkama/obrtima:

  1. Obrt Stari Zanati, vl. Tihomir Želimorski, Hlebine;
  2. Obrt Prima Consalting i Art, vl. Brankica Sobota Šalamon, Koprivnica;
  3. Ruber d.o.o.,Križevci;
  4. POBIS d.o.o. , Koprivnica.

Ovaj Forum se pokazao kao izuzetno uspješan, budući da su se svi poduzetnici s područja Koprivničko-križevačke županije uspješno predstavili te ostvarili važne kontakte s poduzetnicima iz naše države, ali i Mađarske te Bosne i Hercegovine koji su im važni za njihovo poslovanje.

Za naše poduzetnike to je istovremeno bila prilika za pronalaskom potencijalnih partnera iz Mađarske koji su im preduvijet za skorašnju prijavu na 3. Poziv u okviru Programa B Light, koji će biti otvoren 18. ožujka 2019. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci