12 velj 2019

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI KOD OSNIVANJA I KORIŠTENJU VIZUALNOG IDENTITETA KRATKOG OPSKRBNOG LANCA „KOL KKŽ“

Dana 11. veljače 2019. godine u Križevcima ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn potpisali su sporazum o suradnji kod osnivanja i korištenju vizualnog identiteta kratkog opskrbnog lanca „KOL KKŽ“. Ovim sporazumom Grad Križevci obvezuje se formalizirati osnivanje Kratkog opskrbnog lanca „KOL KKŽ“ te samim time nakon osnivanja i upravljati istim, a Razvojna agencija PORA KKŽ obvezuje se sudjelovati kao podržavajući partner u formalnom osnivanju i radu Kratkog opskrbnog lanca „KOL KKŽ“. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, javnu nabavu i EU fondove Ivan Biškup.

U uvodnom obraćanju medijima gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn istaknuo je kako je cilj spomenutog opskrbnog lanca ponuditi proizvode lokalnih proizvođača zainteresiranim potrošačima s područja županije, kako javnim ustanovama tako i svim stanovnicima, a najavio je i osnivanje maloprodajnog dućana sa sezonskim proizvodima lokalnih proizvođača.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo što će Kratki opskrbni lanac „KOL KKŽ“ kao rezultat projekta AGRISHORT – „Kroz suradnju institucija do uspostave kratkih opskrbnih lanaca i konkurentnijeg poljoprivrednog sektora u prekograničnoj regiji“ zaživjeti u punom smislu i donijeti koristi kako lokalnim proizvođačima tako i krajnjim korisnicima.

Kratki opskrbni lanac „KOL KKŽ“ rezultat je provedbe projekta AGRISHORT – „Kroz suradnju institucija do uspostave kratkih opskrbnih lanaca i konkurentnijeg poljoprivrednog sektora u prekograničnoj regiji“ koji je odobren u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a provodio se u periodu od 01. svibnja 2017. do 31. kolovoza 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 206.727,03 EUR-a, a projekt je obuhvaćao niz aktivnosti koje su obuhvaćale održavanje radionica na teme vezane uz jačanje poljoprivredno-prehrambenog sektora kroz kratke opskrbne lance te jačanje kapaciteta institucija s ciljem osnivanja kratkih opskrbnih lanaca, obilaske primjera dobre prakse u Mađarskoj i Austriji te izradu studije pod nazivom „Analiza stanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru Koprivničko-križevačke i Međimurske županije u cilju osnivanja kratkih lanaca opskrbe“.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci