11 sij 2019

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OSNIVANJE OPERATIVNIH SKUPINA ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 16.4.1 „KRATKI LANCI OPSKRBE I LOKALNA TRŽIŠTA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 16.1 “Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost“, provedba tipa operacije 16.1.1 „Potpora za osnivanje operativnih skupina“ za osnivanje operativnih skupina za provedbu tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina za provedbu tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

 Prihvatljivi korisnici su operativne skupine koju čine najmanje dva partnera, a partneri operativne skupine mogu biti:

  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Jedinstveni registar domaćih životinja (u daljnjem tekstu: JRDŽ);
  • proizvođačke grupe i organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru;
  • fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnošću u okviru predložene teme.

 

Svi partneri, fizičke i pravne osobe, moraju biti osnovane i registrirane u RH prije objave Natječaja te ne smiju biti u sukobu interesa.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 800.000,00 kuna, a maksimalan iznos potpore po Projektu je 5.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.

Zahtjev za potporu se popunjava u elektroničkom obliku putem AGRONET-a od 8. veljače 2019. godine do 22. ožujka 2019. godine.

Više informacija o Natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci