29 lis 2018

REGIONALNI DANI EU FONDOVA U KRIŽEVCIMA

Dana 09. i 10. studenoga 2018. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Križevcima organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija.

Besplatne edukacije održat će se 9. studenoga 2018. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, Ulica Franje Tuđmana 20, s početkom u 10,00 sati, a zatim je na rasporedu panel diskusija pod nazivom „Razvoj Križevaca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije. Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se između ostalog govoriti o proceduri javne nabave i najčešćim primjerima grešaka u procedurama za obveznike javne nabave u provedbi EU projekata (SAFU). Predstavit će se aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi. Uslijediti će i prezentacija PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije na temu programa za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike „B Light“. Po završetku stručnih predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?” na kojoj će sudionici imati priliku dobiti sve osnovne informacije o fondovima EU. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, pojasnit će se i postupak pripreme potrebne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te načina bodovanja i vrednovanja projekta.

Nakon radionice obići će se projektna lokacija Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Mjere 1.1. Podrška razvoju infrastrukture. Nakon obilaska Razvojnog centra i tehnološkog parka uslijedit će obilazak Turističkog informativnog centra Križevci.

Sajam EU fondova održat će se 10. studenoga 2018. godine od 10,00 do 14,00 sati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, Potočka ulica 27, Križevci. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći iz prve ruke čuti na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU. U okviru izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati i kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i tako osvojiti razne nagrade.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu na poveznici:

https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/prijava-na-besplatne-edukacije-u-krizevcima-11542

Više o samom događaju možete pronaći na poveznici:

https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/regionalni-dani-eu-fondova-u-krizevcima-11541 – lokalni.vecernji.hr

Program manifestacije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci