12 srp 2018

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 7.2.1. „ULAGANJA U GRAĐENJE JAVNIH SUSTAVA ZA VODOOPSKRBU, ODVODNJU I PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi Natječaj za provedbu tipa operacije 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu kroz ulaganje u javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Prihvatljivi korisnici su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Najniža ukupna vrijednosti projekta iznosi 30.000,00 EUR-a, dok najviša ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.250.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosi najviše 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 200.000.000,00 kuna.

Prihvatljivi projekti su građenje (izgradnja ili rekonstrukcija) i/ili opremanje javnog sustava za:

· vodoopskrbu,

· odvodnju i/ili

· pročišćavanje otpadnih voda.

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 10. rujna 2018. godine do 12. listopada 2018. godine, dok se drugi dio zahtjeva za potporu podnosi najkasnije u roku od 12 mjeseci od dana sklapanja ugovora o financiranju.

Više informacija o Natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci