02 srp 2018

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 8.6.1. „MODERNIZACIJA TEHNOLOGIJA, STROJEVA, ALATA I OPREME U PRIDOBIVANJU DRVA I ŠUMSKOUZGOJNIM RADOVIMA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj u okviru mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, odnosno podmjere 8.6 „Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda“ za tip operacije 8.6.1. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“.

Svrha Natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruge šumoposjednika te obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana sukladno nacionalnim propisima.

Prihvatljivi troškovi se odnose na kupnju novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za sječu i izradu drva; privlačenje, izvoženje i iznošenje drva; proizvodnju šumske biomase; za daljinski prijevoz drva; šumskouzgojne radove; skladištenje, zaštitu i sušenje drvnih proizvoda; za izgradnju objekata i opći troškovi.

Visina potpore iznosi od 5.000,00 EUR-a do 700.000,00 EUR-a. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 70.000.000,00 HRK-a.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 20. kolovoza 2018. godine do 31. listopada 2018. godine.

Više informacija i Natječaj možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci