11 svi 2018

OBJAVLJEN ČETVRTI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA TRANSNACIONALNE SURADNJE INTERREG EUROPE 2014.-2020.

Program INTERREG EUROPE financira se od strane Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem poboljšanja politika i programa regionalnog razvoja s raspoloživim iznosom od 359 milijuna eura za period 2014.-2020. s fokusom na razvoj, tehnologije, inovacije, konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, nisko-ugljičnu ekonomiju, okoliš te efikasno iskorištavanje resursa.

Cilj poziva je kroz partnerske projekte pružiti podršku pri razmjeni iskustva među organizacijama koje sudjeluju u kreiranju i provedbi lokalnih, regionalnih i nacionalnih razvojnih politika i razvoju akcijskih planova usmjerenih na razvoj i poboljšanje tih istih politika.

Organizacije iz područja Europske Unije koje ispunjavaju uvjete za financiranje su:

  • Nacionalna, regionalna i lokalna tijela javne vlasti;
  • Javnopravne institucije (npr. regionalne razvojne agencije, organizacije poslovne podrške, fakulteti);
  • Privatna neprofitna tijela.

Prioritetne osi/specifični ciljevi otvoreni za prijavu u četvrtom pozivu:

  • Istraživanje, razvoj i inovacije
  • Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća
  • Poticanje razvoja niskougljične ekonomije
  • Zaštita okoliša i učinkovito korištenje resursa

Ukupna alokacija za četvrti poziv INTERREG EUROPE iznosi 70 milijuna eura uz intenzitet potpore od 85% za prijavitelje iz Hrvatske.

Detaljne uvjete i rokove za 4. poziv na dostavu projektnih prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Programme Manual“) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Package“). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice OVDJE.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je od 07. svibnja 2018. godine, a Obrazac za prijavu i pripadajući dokumenti moraju se dostaviti najkasnije do 22. lipnja 2018. godine putem online iOLF sustava.

Dodatne informacije o natječaju možete dobiti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci