03 svi 2018

OTVORENI JAVNI POZIV ZA PROJEKT „STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA“ ZA 2018. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica (NN, broj 42/08).

Ciljevi Otvorenog javnog poziva su:

  • povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima,
  • usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima,
  • osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Namjena bespovratnih sredstava je sufinanciranje troškova školovanja učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima koja se izvode po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna  po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2018./2019. (od 01. rujna 2018. godine do 31. kolovoza 2019. godine).

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom se podnosi Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta od 1. rujna 2018. godine do 19. listopada 2018. godine.

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis potrebne dokumentacije možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci