21 velj 2018

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 16.1.1. „POTPORA ZA OSNIVANJE OPERATIVNIH SKUPINA“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u okviru Mjere M16 “Suradnja“, provedba podmjere 16.1. „Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 16.1.1. „Potpora za osnivanje operativnih skupina“.

Svrha natječaja je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina.

Prihvatljivi korisnici su operativne skupine koje čine najmanje dva partnera. Partneri u operativnoj skupini mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ), proizvođačke grupe i organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru, fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru tema navedenih u Natječaju.

Projektna ideja se mora odnositi na jednu od navedenih tema:

  • primijenjena i razvojna istraživanja mjera za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama radi unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, uzgoja, kvalitete i plodnosti tla ili jačanja otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih sustava proizvodnje ili
  • povećanje proizvodnje biomase u poljoprivredi i njezino korištenje kao i korištenje ostalog biomaterijala nastalog na poljoprivrednom gospodarstvu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 1.140.000,00 kuna, a visina potpore po pojedinom projektu iznosi 5.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti. Potpora se isplaćuje se jednokratno u obliku paušalnog iznosa.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET sustavu od 01. ožujka 2018. godine od 12,00 sati do 03. travnja 2018. godine do 12,00 sati.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

Informativna radionica za potencijalne korisnike Mjere M16 “Suradnja”, s fokusom na prvi natječaj za tip operacije 16.1.1. “Potpora za osnivanje operativnih skupina za provedbu 16.1.2.” će se održati u ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine s početkom u 10,00 sati u kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb. Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci