14 velj 2018

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE DJEČJEG VRTIĆA FIJOLICA U NOVIGRADU PODRAVSKOM

Logo JačanjeU srijedu, 14. veljače 2018. godine u Novigradu Podravskom održana je početna konferencija energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“. Projekt je odobren za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a temeljem prijave na natječaj Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Konferencija je održana u prostorima Dječjeg vrtića „Fijolica“, a prisustvovali su joj ravnateljica Dječjeg vrtića Sanjica Vanđija sa suradnicama, zatim načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek sa suradnicima, ravnateljica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, voditeljica odjela za razvojne projekte u „PORI“ KKŽ Senada Ranilović, zatim predsjednik Općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski Mladen Levak, članovi Općinskog vijeća te predstavnici udruga s područja Općine.

Projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Fijolica“ Novigrad Podravski sveukupno je vrijedan 703.987,71 kuna, od čega je 63,8% sufinancirano europskim sredstvima. Projekt obuhvaća postavljanje toplinske ovojnice objekta te zamjenu stolarije, kao i energetski pregled zgrade nakon završetka radova, čime će objekt prijeći iz energetskog razreda E u energetski razred C te će se postići godišnja ušteda energije od 57%.

Nakon uvodnih riječi i kratke prezentacije projekta od strane projektanta Vedrana Petrovića, održan je prigodni dječji program.

„PORA“ KKŽ sudjelovala je u pripremi ovog projekta kao stručna i savjetodavna pomoć, a u okviru provedbe programa Jačanja kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

14022018 mg 0714022018 mg 13IMG 314022018 mg 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Matija Gudlin // epodravina.hr

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci