19 pro 2017

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU „PORE“ KKŽ I LAG-A „PODRAVINA“

Dana 18. prosinca 2017. godine „PORA“ KKŽ i LAG „Podravina“ potpisali su sporazum o suradnji čiji je cilj promicanje i provedba Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za radoblje 2014.-2020. godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, predsjednik LAG-a „PODRAVINA“ Siniša Pavlović, voditeljica LAG-a „PODRAVINA“ Mihaela Lončar i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić sa suradnicama.

Župan KKŽ Darko Koren je iskazao zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma te je rekao kako je Županija poveznica u djelovanju svih potpornih institucija koje imaju funkciju davanja podrške gospodarstvu i poljoprivredi. Kazao je i kako je između „PORE“ KKŽ i LAG-a „Podravina“ i dosad postojala odlična suradnja, ali će se formalizacijom tog odnosa omogućiti daljnji napredak i još bolji rezultati za sve uključene poduzetnike i poljoprivrednike.

Ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić rekla je kako se kroz uspješnu kontinuiranu suradnju s LAG-ovima koji djeluju na području KKŽ stvaraju optimalni uvjeti za korištenje sredstava iz EU fondova i bolji preduvjeti za jedinice lokalne samouprave, OPG-ove i poduzetnike, a sklapanjem ovog Sporazuma ta će suradnja biti još jača i bolja. Naglasila je i kako je priprema i provedba EU projekata jedna od najznačajnijih aktivnosti „PORE“ KKŽ te se tijekom ove godine provodi 12 projekata vrijednosti preko 40 milijuna kuna, dok je „PORA“ KKŽ sudjelovala u pripremi projekata za jedinice lokalne samouprave, Županiju i druge institucije na 31 projektu vrijednom 72 milijuna kuna.

Predsjednik LAG-a „Podravina“ Siniša Pavlović rekao je kako će se potpisivanjem ovog Sporazima unaprijediti djelovanje LAG-a Podravina te će to donijeti korist za sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije iz sva tri sektora – javnog, gospodarskog i civilnog.

Na kraju, voditeljica LAG-a „Podravina“ Mihaela Lončar govorila je o počecima LAG-a „Podravina“ naglasivši važnu ulogu Županije i „PORE“ KKŽ te blisku dosadašnju suradnju, koja će se potpisivanjem Sporazuma još više produbiti. Rekla je i kako će se uspostaviti info-točke u Đurđevcu gdje će se moći direktno razgovarati s korisnicima te ostvariti partnerstvo na projektima.

Potpisivanje sporazuma 1Potpisivanje sporazuma 2Potpisivanje sporazuma 3Potpisivanje sporazuma 5Potpisivanje sporazuma 4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci