20 ruj 2017

NAČELNICI OPĆINA INFORMIRANI O MOGUĆNOSTI GRADNJE MONTAŽNIH SPORTSKIH DVORANA

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Gorup i načelnicima općina na temu gradnje montažnih sportskih dvorana za škole.

Na početku sastanka okupljenima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić, kazavši kako se na ovaj način želi pomoći jedinicama lokalne samouprave, obzirom na to da Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao ni Koprivničko-križevačka županija, trenutno nemaju mogućnosti za financiranje izgradnje dvorana. Zamjenik je dodao kako je Županija kao ovogodišnji prioritet za kapitalne investicije odredila ulaganje u zgrade škola, no kako aktivno traži druge načine za podizanje obrazovnog i životnog standarda u svojim općinama.

Predstavnici tvrtke Gorup načelnicima su prezentirali gradnju takve dvorane u Ivanić Gradu te naglasili kako se za sufinanciranje mogu prijaviti na Program ruralnog razvoja Podmjeru 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koja uključuje projekte vrijednosti do milijun eura. Također su napomenuli kako se, u usporedi s dvoranama koje se grade po klasičnom modelu, gradnja montažnih može jeftinije i vremenski brže realizirati.

Sastanku je prisustvovala i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić koja je obavijestila kako su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i PORA objavili Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, na koji se načelnici mogu javiti za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije, koja obuhvaća ulaganja u komunalnu i socijalnu infrastrukturu. Prihvatljivi podnositelji su jedinice lokalne samouprave I., II. i III. stupnja razvijenosti i jedinice područne (regionalne) samouprave I. i II. skupine, a predviđena alokacija sredstava za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 6,4 milijuna kuna. Maksimalni iznos sufinanciranja za jedinice lokalne samouprave je milijun kuna s PDV-om, a rok za prijavu je 31. listopada 2017. godine.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci