07 ruj 2017

ODRŽAN RADNI SASTANAK S MINISTRICOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je u srijedu, 06. rujna 2017. godine sastanak sa županima i regionalnim koordinatorima, kojem su ispred KKŽ prisustvovali i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić.

Ministrica je sudionike sastanka obavijestila o alokaciji dodatnih 231 milijun kuna koje je Ministarstvo osiguralo u okviru Fonda za regionalni razvoj u svrhu sufinanciranja projekata koje nije moguće financirati sredstvima iz fondova EU. U tom kontekstu posebno je naglasila da je objavljen Poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama kojim će se sufinancirati izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje školskih objekata, a za koji je osigurano 40 milijuna kuna. Spomenula je i kako će sredinom rujna biti objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga za Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova čime će se u naredne tri proračunske godine osigurati sredstva za pripremu projekata za iduće financijsko razdoblje.

Osim toga, na sastanku su predstavljeni i Zakon o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Prijedlog zakona o otocima, Prijedlog zakona o razvoju grada Vukovara, Zakon o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Hrvatske te Nacionalna razvojna strategija.

Na kraju sastanka, ministrica je ponudila suradnju županima i regionalnim koordinatorima s Ministarstvom vezano uz pitanja oko apliciranja i operativne provedbe projekata.

radni sastanak1radni sastanak2Radni sastanak3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci