06 ruj 2017

USPJEŠNA SURADNJA GRADA ĐURĐEVCA I “PORE” KKŽ REZULTIRALA NOVIM PROJEKTOM PRIJAVLJENIM NA NATJEČAJ ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

jacanje kapaciteta logo„PORA“ KKŽ je zajedno s Prijaviteljem Gradom Đurđevcom sudjelovala u pripremi projektnog prijedloga prijavljenog na otvoreni poziv „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Snaga pomoći“. Stručna i savjetodavna podrška „PORE“ KKŽ kod pripreme ovog projektnog prijedloga osigurana je kroz projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“.

Ovaj projekt je na području Koprivničko-križevačke županije prvi takav prijavljen na navedeni Poziv, a ukupna vrijednost mu je 2.310.543,40 kn. Projektom će se zaposliti 15-ak žena s najviše završenom srednjom školom čime će se osigurati pomoć i podrška za 90 krajnjih korisnika. Korisnicima će biti pružena pomoć kod održavanja čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć u socijalnoj integraciji i posredovanju u ostvarivanju raznih prava kao i pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Planirano trajanje projekta je 30 mjeseci.

Podsjećamo da je Opći cilj ovog Poziva omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke, dok je specifični cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

DSCF8401DSCF8400jacanje kapaciteta logici

 

 

 

 

 

 

 

 

 “Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci