29 kol 2017

ZAPOČELA JE EDUKACIJA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI

U prostorima koprivničke Obrtničke škole, u ponedjeljak 28. kolovoza započela je trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta „Prilika za sve 3“ čiji je prijavitelj Koprivničko-križevačka županija.

Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju, partneri su 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je osnivač Županija te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a uključena su 62 učenika s teškoćama u razvoju kojima će pomoć pružati 56 pomoćnika u nastavi.

Pomoćnike je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić zaželjevši im mnogo uspjeha i sreće u radu, uz pohvale što su odabrali ovo plemenito zanimanje. Neke od njihovih aktivnosti uključivat će pomoć pri kretanju, savladavanju nastavnog gradiva, uzimanju hrane i pića, obavljanju higijenskih potreba te ostalim svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Projektu „Prilika za sve 3“ nedavno je odobreno 9,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva znanosti i obrazovanja odnosno Europskog socijalnog fonda, a razliku od 5 posto do ukupnog iznosa od 10 milijuna kuna za sve četiri godine trajanja podmirit će Županija.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci