16 lip 2017

OBJAVLJEN NATJEČAJ “OSIGURAVANJE POMOĆNIKA U NASTAVI I STRUČNIH KOMUNIKACIJSKIH POSREDNIKA UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U OSNOVNOŠKOLSKIM I SREDNJOŠKOLSKIM ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA, FAZA III.”

U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Opći cilj natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, dok je specifični cilj pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Ciljne skupine su učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske ili srednjoškolske programe u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika.

Prijavitelji mogu biti jedinice lokalne samouprave te jedinice regionalne (područne) samouprave odnosno osnivači osnovnih i srednjih škola. Natječaj je otvoren od 14. lipnja 2017. zaključno do 21. srpnja 2017.

Natječajem se može maksimalno ostvariti 20.000.000,00 kn bespovratnih sredstava ovisno o kojoj se jedinici lokalne (regionalne) samouprave radi. Stope sufinanciranja iznose 5%, 8%, 15% odnosno 20%, ovisno o indexu razvijenosti grada odnosno županije kao prijavitelja.

Prijavni obrazac kao i sva ostala natječajna dokumentacija mogu se preuzeti na web stranici: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1417.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci