08 lip 2017

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “SANACIJA I ZATVARANJE ODLAGALIŠTA NEOPASNOG OTPADA”

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada“.

Cilj Poziva je pružanje potpore jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za provedbu aktivnosti sanacije i zatvaranja neusklađenih odlagališta neopasnog otpada i sprječavanje daljnjih negativnih utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) sukladno čl. 23, st.4. Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Prihvatljive aktivnosti trebaju biti izravno vezane uz sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada, a glavne projektne aktivnosti su:

· radovi na sanaciji i zatvaranju odlagališta sukladno ishođenom pravomoćnom aktu na temelju kojeg mogu započeti građevinski radovi;

· usluge stručnog nadzora građenja;

· usluge koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova;

· tehnička pomoć za upravljanje projektom te

· aktivnosti promidžbe i vidljivosti.

Ukupna raspoloživa sredstva u okviru ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 80.000.000,00 kn.

Najniži iznos bespovratnh sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 1.875.000,00 kn dok najviši iznos sredstava ne može biti viši od 30.000.000,00 kn.

Iznos bespovratnih sredstava po pojedinačnom projektnom prijedlogu u sklopu ovog poziva iznosi maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 31. prosinca 2018. godine.

Sve dodatne informacije o pozivu kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci