05 lip 2017

OBJAVLJEN NATJEČAJ „EUROPSKA NAGRADA ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2017“

Na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljen je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017) u kojem sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije te Island, Norveška, Srbija i Turska.

„Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017“ je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Prihvatljivi prijavitelji su nacionalne organizacije, gradovi i općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

EEPA 2017 podijeljena je u pet kategorija:

1. Promicanje poduzetničkog duha,

2. Ulaganje u poduzetničke vještine,

3. Poboljšanje poslovnog okruženja,

4. Poticanje internacionalizacije poslovanja,

5. Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Kvalificiranje za EEPA 2017 nagradu odvija se u dvije faze:

1. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koordinira natječaj EEPA 2017 na nacionalnoj razini te putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija, odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu.

2. Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji razmatra prijave svih zemalja koje sudjeluju u EEPA 2017 natječaju i vrši odabir na EU razini.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

Krajnji rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2017. godine.

Više informacija o natječaju i dokumentaciju za prijavu možete pronaći ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci