02 lip 2017

ODOBRENA DVA EU PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE VRIJEDNA 11 MILIJUNA KUNA

„PORA“ KKŽ u suradnji s Prijaviteljima Osnovnom školom „Vladimir Nazor“ Križevci i Općinom Novigrad Podravski uspješno je pripremila i prijavila dva EU projekta ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna na Poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Prijavitelji Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci i Općina Novigrad Podravski zaprimili su obavijest Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o rezultatima faze 2. postupka dodjele bespovratnih sredstava te su navedeni projekti predloženi za sufinanciranje.

Radi se o projektima „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije za Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ Križevci“ ukupne vrijednosti 10.020.152,33 kuna od čega dodijeljena bespovratna sredstva iznose 5.107.997,97 kuna te „Poboljšanje energetske učinkovitosti vrtića „Fijolica“ Novigrad Podravski“ ukupne vrijednosti 702.487,71 kuna, a kojem će biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 448.277,99 kuna.

Realizacijom navedenih projekata smanjit će se potrošnja energije i emisije CO2 te će zgrade osnovne škole i dječjeg vrtića postati energetski učinkovitije i time pozitivno utjecati na okoliš i postizanje značajnih financijskih ušteda.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci