16 svi 2017

PREDSTAVNICE PORE „KKŽ“ SUDJELOVALE NA PRIPREMNOM SASTANKU U OKVIRU PROJEKTNE IDEJE „BICIKLISTIČKA RUTA EUROPSKE AMAZONE“

U četvrtak, 11. svibnja 2017. godine, predstavnice PORE „KKŽ“ sudjelovale su na radnom sastanku u Velikoj Polani u Sloveniji s ciljem zajedničke pripreme projektne ideje „Amazon of Europe Bike Trail“. Projektna ideja priprema se u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020. godina.

Sastanku su prisustvovali predstavnici projektnih partnera iz 5 zemalja (Slovenija, Austrija, Hrvatska, Mađarska i Srbija) koje su uključene u penta-lateralni UNESCO Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. Projektom obuhvaćeno područje Mure, Drave i Dunava predstavlja jedinstveno područje značajnog prirodnog i kulturnog naslijeđa, a proteže se kroz gotovo 1.000.000 ha i pogranična područja navedenih zemalja.

Cilj projekta je razvoj zajedničke biciklističke rute na području Mure, Drave i Dunava te potaknuti daljnji socio-ekonomski razvoj kroz stvaranje brenda i jedinstvene cikloturističke rute „Europske Amazone“ koja bi povezala postojeće biciklističke rute u regiji. Projektne aktivnosti obuhvaćaju uspostavljanje biciklističke rute koja će svojim komponentama zadovoljavati potrebe zaljubljenika u biciklizam. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 06. lipnja 2017. godine.

IMG 7 web

IMG 6 web

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci