24 tra 2017

NAJAVA: TJEDAN EU FONDOVA

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koji će se održati od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova.

U okviru petodnevnih događanja široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstavit će se mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz primjere dobre prakse i panel diskusije te prikazati dobrobiti koju EU fondovi donose Republici Hrvatskoj.

Za sudjelovanje na ovom događaju možete se prijaviti putem online obrazaca u nastavku za svaki dan posebno sukladno interesu i mogućnostima za sudjelovanje.

  1. 1. dan – Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, dodjela nagrada za Najuspješniji lokalni EU projekt i panel rasprava „Provedba EU fondova i budućnost kohezijske politike“;
  2. 2. dan – „Europska teritorijalna suradnja“;
  3. 3. dan – „Program ruralnog razvoja“;
  4. 4. dan – „Operativni program Konkurentnost i kohezija“;
  5. 5. dan – „Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali“.

Detaljan program „Tjedna EU fondova“ možete vidjeti OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci