20 tra 2017

„PORA“ KKŽ S PARTNERIMA USPJEŠNO PRIPREMILA I PRIJAVILA 3 NOVA EU PROJEKTA NA NATJEČAJ ZA UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI SVEUKUPNE VRIJEDNOSTI 2,3 MILIJUNA KUNA

Logo RREU„PORA“ KKŽ je u proteklom periodu zajedno sa projektnim partnerima intenzivno radila na pripremi tri projekta koji su 18. i 19. travnja 2017. godine prijavljeni na natječaj „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“.

Prvi projekt je projekt Tko traži, nalazi! ukupne vrijednosti 597.894,02 kn. Prijavitelj navedenog projekta je Osnovna škola prof. F. V. Šignjara Virje, a projektni partneri su Obrtničko učilište „POUKA“ i Općina Virje.

Drugi projekt pod nazivom DigiMed – Opismeni se digitalno i medijski ukupne je vrijednosti 802.978,71 kn. Prijavitelj projekta je Strukovna škola Đurđevac, a projektni partner „PORA“ KKŽ.

Treći projekt nosi naziv ĐIR kroz pismenosti i ukupne je vrijednosti 924.314,50 kn. Prijavitelj navedenog projekta je Osnovna škola Koprivnički Ivanec, a projektni partneri Osnovna škola M. P. Miškina Đelekovec, Osnovna škola A. Palmovića Rasinja i „PORA“ KKŽ.

Prijavljenim projektima će se povećati kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika navedenih škola za provedbu izvannastavnih aktivnosti iz područja čitalačke, digitalne, medijske, multikulturalne, prirodoslovne i višejezične pismenosti. Iz svih navedenih područja pismenosti organizirati će se radionice i terenska nastava za učenike, a opremiti će se knjižnice, učionice za informatiku, laboratoriji za biologiju i kemiju te će se nabaviti vrijedna foto i video oprema za medijsku kulturu. Tako će se učenicima omogućiti razvoj njihove medijske kulture i svijesti o korištenju medija i interneta za učenje, unaprjeđenje kritičkog razmišljanja i stvaranja te međusobnog razumijevanja i izražavanja te će ih se potaknuti na unaprjeđenje međusobne tolerancije.

Sveukupna vrijednost prijavljenih projekata je nešto više od 2,3 milijuna kuna, a financirati će se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100% prihvatljivih troškova projekta.

DigiMedTko traži, nalazi!ĐIR kroz pismenosti

 

logos

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci