31 ožu 2017

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-OVA“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“ koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“, Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“, Specifični cilj 3d1 „Poboljšani razvoj i rast MSP-ova na domaćem i stranim tržištima“.

Predmet Poziva je jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Svrha Poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe Komisije (EU) br. 651/2014.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • nastupi na međunarodnim sajmovima izvan RH koji imaju najmanje 10 inozemnih izlagača ili 5% inozemnih poslovnih posjetitelja i koji je isključivo upisan u baze www.expodatabase.com , www.auma.de ;
  • prezentacije MSP-ova u okviru međunarodnog sajma izvan RH na kojem prijavitelj sudjeluje kao izlagač;
  • troškovi istraživanja inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH;
  • izrada promotivnog materijala za nastup na međunarodnom sajmu izvan RH;
  • sudjelovanje na b2b poslovnim razgovorima i/ili susretima koji se održavaju u sklopu međunarodnih skupova/sajmova izvan RH te
  • troškovi usluga vanjskog stručnjaka za vođenje projekta.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000,00 kuna dok najviši iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 1.000.000,00 kuna. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 85% za mikro i mala poduzeća i 65% za srednja poduzeća.

Prijave na natječaj primat će se od 03. svibnja 2017. godine do 31. prosinca 2017. godine.

Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci