07 ožu 2017

OBJAVLJENA LISTA PROJEKATA ODOBRENIH ZA FINANCIRANJE U OKVIRU PRVOG POZIVA INTERREG V-A PROGRAMA SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA 2014.-2020.

Na Internet stranicama Programa INTERREG V-A suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., 6. ožujka 2017. godine je objavljena lista odobrenih projekata za financiranje u okviru Prvog poziva INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Od sveukupno odobrena 54 projekta, na projekte s područja Koprivničko-križevačke županije otpada 17 projekata ukupne vrijednosti 5,9 mil EUR (gotovo 45 mil kn) u kojima sudjeluje 12 partnera bilo u ulozi vodećeg ili projektnog partnera i to kako slijedi: „PORA“ KKŽ, Grad Koprivnica, Grad Križevci, Općina Legrad, Turistička zajednica grada Koprivnice, Regionalna energetska agencija Sjever, Obrtnička škola Koprivnica, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Osnovna škola Legrad, Sveučilište Sjever, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima te Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Od navedenih 17 projekata „PORA“ KKŽ je sudjelovala u pripremi njih 5 sveukupne vrijednosti 1,1 mil EUR (više od 8,7 mil kn), a posebni naglasak možemo staviti na projekte u školstvu i to njih 3 na kojima je ostvarena uspješna suradnja s Obrtničkom školom Koprivnica, Gimnazijom „Fran Galović“ Koprivnica te Osnovnom školom Legrad. Navedene škole će iz odobrenih projekata dodatno opremiti svoje prostore te educirati profesore i učenike. Od preostala 2 projekta, jedan je iz područja cjeloživotnog učenja na kojemu je ostvarena uspješna suradnja sa HGK – ŽK Varaždin, dok se drugi projekt odnosi na suradnju institucija s ciljem stvaranja preduvjeta za uspostavu kratkih lanaca opskrbe u sektoru poljoprivrede te je pripremljen i odobren u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje – REDEA.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci