26 sij 2017

„PORA“ KKŽ ODRŽALA PREZENTACIJU POZIVA ZA ISKAZ INTERESA PREMA PROGRAMU „ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE“ ZA 2017. GODINU

Danas je u prostorima „PORE“ KKŽ održana prezentacija Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2017. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljenog 24. siječnja 2017. godine.

Prezentaciji su nazočili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-županije Željka Koluder-Vlahinja te načelnici i predstavnici općina Gornja Rijeka, Novo Virje, Koprivnički Bregi, Legrad, Hlebine, Gola i Rasinja, kao i voditelji Lokalnih akcijskih grupa „Podravina“ i „Prigorje“.

Program je namijenjen sufinanciranju infrastrukturnih radova na objektima komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture. Prihvatljivi podnositelji su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu te jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. skupinu u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 158/13). U Koprivničko-križevačkoj županiji to su Općine Kloštar Podravski, Sveti Petar Orehovec, Novo Virje, Gornja Rijeka, Kalnik, Sokolovac, Ferdinandovac, Rasinja, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Peteranec, Virje, Legrad, Koprivnički Bregi, Gola i Drnje. Koprivničko-križevačka županija također je prihvatljiv prijavitelj.

Alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 4.258.577,41 kuna, a ostvariti se mogu bespovratna sredstva u iznosu od minimalno 100.000,00 kuna do maksimalno 1.000.000,00 kuna s PDV-om.

Na samom početku prisutne su pozdravili ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, a prezentaciju je održala voditeljica Odjela za strateško planiranje, regionalni razvoj i razvoj ljudskih resursa Tihana Kraljić. Navedeni Program se uspješno provodi već pet godina tijekom kojih je za Koprivničko-križevačku županiju odobreno 9.882.000,00 kuna.

IMG 4427IMG 4430

IMG 4435

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci