09 sij 2017

ODRŽANA INFO RADIONICA ZA PODMJERU 6.1. „POTPORA ZA POKRETANJE POSLOVANJA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA“

Dana 09. siječnja 2017. godine u prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je info radionica na kojoj je predstavljen Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima. Navedeni tip operacije sastavni je dio mjere M06 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Cilj radionice bio je upoznati potencijalne prijavitelje s prihvatljivim aktivnostima, vrstom potpore te ostalim mogućnostima koje nudi Natječaj.

Svrha podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ je pomoći mladim poljoprivrednicima koji su se odlučili postati nositelji poljoprivrednih gospodarstava u daljnjem održivom razvoju poljoprivrednih gospodarstava.

Prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici između 18 i 40 godina starosti koji podnose poslovni plan za poljoprivredno gospodarstvo ekonomske veličine od 8.000,00 do 49.999,00 EUR-a.

Prihvatljivi troškovi su kupnja domaćih životinja i višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade proizvoda, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta te kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda te operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a visina potpore po korisniku iznosi 50.000,00 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.

Korisnici moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu s obzirom da se zahtjev za potporu podnosi u elektronskom obliku putem AGRONET-a.

Rok za prijavu na natječaj je 24. veljače 2017. godine.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili e-mail: [email protected] .

Slika 1

Slika 2

 

 

 

 

 

pora logo

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci