16 stu 2016

ODRŽAN RADNI SASTANAK S LOKALNIM AKCIJSKIM GRUPAMA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 16.11.2016. godine u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je radni sastanak s predstavnicima lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicima te predstavnici pet LAG-ova koji djeluju na području Koprivničko-križevačke županije: LAG „PODRAVINA“, LAG „PRIGORJE“, LAG „PRIGORJE – ZAGORJE“, LAG „MURA-DRAVA“ i LAG „IZVOR“.

Cilj sastanka bila je koordinacija aktivnosti LAG-ova te suradnja LAG-ova s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja kao i s Koprivničko-križevačkom županijom u provedbi budućih zajedničkih projekata.

Sastanak je održan povodom odabira svih pet LAG-ova za financiranje od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 19 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. namijenjenu financiranju LAG-ova s ukupno 37.782.867,41 kn.

Navedena sredstva namijenjena su za financiranje navedenih pet LAG-ova do 2020. godine i to za dodjelu bespovratnih sredstava za lokalne razvojne projekte javnom, civilnom i gospodarskom sektoru, kao i za tekuće troškove funkcioniranja LAG-ova, promidžbu LEADER pristupa te za projekte suradnje.

Predstavnici LAG-ova predstavili su planove raspisivanja natječaja svojih LAG-ova sukladno izrađenim strategijama kroz koje će se dobiveni iznos sredstava rasporediti za lokalne razvojne projekte, a u cilju razvoja ruralnih sredina. Glavni ciljevi navedenih natječaja biti će razvitak poljoprivredne proizvodnje, revitalizacije ruralnih prostora i poboljšanje kvalitete života stanovnika sela i gradova na području LAG-ova.

IMG 4283IMG 4287IMG 4292 copyIMG 4282

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci