06 lis 2016

NOVI PROGRAM HBOR-a: KREDITIRANJE IZRADE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) objavila je Program kreditiranja pripreme projektne dokumentacije i ostale investicijske dokumentacije. Cilj Programa je kroz financiranje izrade projektne i ostale dokumentacije kreirati poticajno okruženje za ulaganje u investicijske projekte i time indirektno poticati razvoj proizvodnje proizvoda i pružanja usluga namijenjenih realizaciji investicijskih projekata uključivo i projekata koji će se nominirati za financiranje u okviru Plana ulaganja za Europu. HBOR ovaj Program provodi izravnim kreditiranjem.

Krajnji korisnici kredita: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, komunalna društva, trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i ustanove.

Najmanji iznos kredita je 100.000,00 kn, a najviši iznos je 300.000,00 kn (za korisnike koji posluju dulje od 2 godine najviši iznos kredita nije ograničen i ovisi o veličini projekta za koji se dokumentacija ishodi).

Rok otplate je do 5 godina ili jednokratno o dospijeću do najdulje 5 godina.

Kamatna stopa je najmanje 6% godišnje, a raok korištenja kredita je do 24 mjeseca.

Program je otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 31. prosinca 2016. godine.

Detaljnije informacije i pripadajuće obrasce možete pronaći OVDJE.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci