02 kol 2016

NAUKOVANJE ZA OBRTNIČKA ZANIMANJA

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Prioritet Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu deficitarna zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ciljevi Otvorenog javnog poziva su:

· neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

· osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica

Prihvatljive aktivnosti su izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koja su ovim Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Prihvatljivi troškovi su:

· troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima za ostvareno radno vrijeme kroz izvedenu praktičnu nastavu i vježbe naukovanja,

· naknada mentoru koji sudjeluje u obrazovanju učenika.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 3.000.000,00 kuna.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Projekt sufinancira Europski socijalni fond u iznosu od 85%, dok se 15% sufinancira iz nacionalnih sredstava.

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 01.09.2016. godine do iskorištenja sredstava, ali ne kasnije od 11.11.2016. godine.

Dodatne informacije možete preuzeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci