02 svi 2016

INTERREG CENTRAL EUROPE – OBJAVLJEN 2. POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama središnje Europe na dostavu prijava u okviru drugog Poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Detaljne uvjete i rokove za 2. poziv na dostavu prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual second Call”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Package second Call”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice OVDJE.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren 26. travnja 2016. godine, a Obrazac za prijavu i pripadajući dokumenti moraju se dostaviti najkasnije do 23. lipnja 2016. putem  eMS sustava. 

Program je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje koji pruža podršku regionalnoj suradnji između država središnje Europe tijekom programskog razdoblja 2014. – 2010. Program u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji između devet srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austrije, Češke, Hrvatske, Italije (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarske, Njemačke (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljske, Slovenije i Slovačke.

Osnovni cilj programaSuradnja iznad granica kako bismo gradove i regije središnje Europe učinili boljim mjestima za život i rad” postići će se provedbom pametnih rješenja koja pružaju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.

Program se provodi u razdoblju od 2014. do 2020. godine i ulaže 231 milijun eura za sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje koji će se provoditi od strane javnih i privatnih organizacija iz regija središnje Europe. Financirani projekti će proizvesti konkretne i vidljive rezultate kao odgovor na utvrđene izazove programskog područja i adresirati razvojne potrebe na integrirani način. Projekti koji se fokusiraju isključivo na akademsku suradnju, osnovno istraživanje ili imaju za cilj samo umrežavanje i razmjenu iskustava te ne prikazuju prijenos outputa proizašlih iz “mekih” aktivnosti (istraživanja, studija i dr.) u konkretne i održive rezultate neće se financirati iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020.
Programski dokument (The Interreg CENTRAL EUROPE Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 16. prosinca 2014. godine predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Otvorene su i prijave za trening za vodeće partnere koji će se održati u Zagrebu. Prijava se može izvršiti na sljedećoj poveznici

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/apply/Events_List.html

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, najavljuje nacionalni info dan koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima drugog poziva. Radionica će se održati 18. svibnja 2016., a točno vrijeme i mjesto održavanja bit će uskoro objavljeno na stranicama: http:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci